سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دانش، میراثی ارجمند و نعمتی، عام و گسترده است . [امام علی علیه السلام]
 
شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 1:31 عصر

جزایر سه گانه، برای همیشه ایرانی خواهند ماند

تأکید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر اختلاف نظر این رژیم با آمریکا بر سر ایران، هشدار روسیه درباره هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، برنامه دیدار آتی رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بازتاب موضع گیری ایران درباره جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس و امضای موافقتنامه تجارت پایاپای میان ایران و پاکستان، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

 


 تأکید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر اختلاف نظر این رژیم با آمریکا بر سر ایران، هشدار روسیه درباره هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، برنامه دیدار آتی رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر رژیم صهیونیستی، بازتاب موضع گیری ایران درباره جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس و امضای موافقتنامه تجارت پایاپای میان ایران و پاکستان، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

 

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که مقامات رژیم صهیونیستی از تهدیدات خود در رابطه با حمله احتمالی به تأسیسات هسته ای ایران دست بردار نیستند، ایالات متحده همچنان به طرق مختلف مخالفت خود را با این موضوع نشان می دهد. اکنون این اختلاف نظر تا حدی گسترش یافته که مورد تصدیق خود اسرائیلی ها نیز قرار گرفته است.

 

در همین راستا، روزنامه «واشنگتن پست» ضمن اشاره به جدیدترین اظهارات ایهود باراک، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، به نقل از وی نوشته اختلاف نظرها درباره برنامه هسته ای ایران همچنان میان آمریکا و اسرائیل باقی است. وی همچنین در رابطه با تفاوت دیدگاه دو طرف درباره زمان تقابل با ایران، اظهار داشته «ساعت با سرعت های متفاوتی به پیش می رود». باراک این اظهارات را پس از دیدار با «جیمز وینفلد»، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا مطرح کرده است.

 

در همین حال، روسیه بار دیگر نسبت به هرگونه توسل به اقدام نظامی علیه ایران هشدار داده و آن را دربردارنده پیامدهای مصیبت بار دانسته است. خبرگزاری «رویترز» ضمن انتشار سخنان «سرگئی ریابکف»، معاون نخست وزیر روسیه، به نقل از وی نوشته: «ما به کسانی که با راه حل های نظامی غریبه نیستند، هشدار می دهیم... که چنین اقدامی برای ثبات منطقه ای مضر و در حقیقت مصیبت بار خواهد بود...». وی همچنین تأکید کرده که در صورت وقوع چنین امری، پیامدهای آن به مرزهای منطقه خاورمیانه محدود نخواهد ماند.

 

در مطلبی دیگر در همین رابطه، «تایمز اسرائیل» مدعی شده در صورتی که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا «خط قرمزها»ی مشخصی را برای ایران تعیین کرده و تضمین هایی معتبری را در اختیار رژیم اسرائیل بگذارد، نتانیاهو از حمله به ایران طی سال جاری صرف نظر خواهد کرد. به نوشته این روزنامه، قرار است در دیدار اوباما و نتانیاهو در 27 سپتامبر، درباره این موضوع بحث و مذاکره شود.

 

اما پس از موضع گیری خصمانه شورای همکاری خلیج فارس درباره جزایر سه گانه ایرانی خلیج فارس، پاسخ ایران به ادعاها در این رابطه نیز از سوی برخی رسانه ها بازتاب پیدا کرده است. سایت شبکه خبری «العربیه» در این رابطه به سخنان رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه اشاره کرده که گفته این جزایر برای همیشه ایرانی باقی خواهند ماند. وی همچنین بیانیه شورای همکاری را بی پایه خوانده و تأکید کرده اعضای این شورا هیچ مدرکی در اثبات ادعاهای خود ندارند.

 

در نهایت، در خبری اقتصادی، روزنامه «خلیج تایمز» از امضای موافقتنامه تجارت پایاپای میان ایران و پاکستان خبر داده است. به نوشته این روزنامه، مهمترین بخش موافقتنامه مذکور را صادرات یک میلیون تن گندم پاکستانی به ایران به نرخ 300 دلار در هر تن تشکیل می دهد. خلیج تایمز می نویسد دو کشور بدون توجه به فشارهای موجود از سوی آمریکا، این موافقتنامه را در جریان سفر آصف علی زرداری، رئیس جمهور پاکستان به ایران و حضور وی در اجلاس غیر متعهدها در تهران به امضا رسانده اند.

 

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 1:31 عصر

نوعثمانی‌گری دولت ترکیه و غفلت تاریخی ما

سایت «قانون» نوشت:  سریال تاریخی «سده باشکوه» که در ایران با نام «حریم سلطان» شناخته می‌شود، همانگونه که از نامش برمی‌آید تلاش دارد تا روایتی ساختگی، اما پرشکوه از زندگی «سلطان سلیمان اول یا قانونی» به نمایش درآورد و با به تصویرکشیدن توطئه‌ها و دسیسه‌هایی که در حرمسرا و دربار این سلطان عثمانی رخ می‌دهد، مخاطب را تا پایان سریال همراه خود کند و از خلال آن، زیرکانه به تبلیغ سیاسی-مسلکی دست زند.

تاریخ به روشنی گواهی می‌دهد که سلطان سلیمان عثمانی در کنار متجاوزان دیگر به این سرزمین، چون اسکندر، چنگیز، تیمور و ... دستش به خون ایرانیان بسیاری آغشته است. سپاه او، علی‌رغم بی‌میلی شاه تهماسب صفوی به جنگ، سه بار بین سال‌های 1533 تا 1553 میلادی به ایران یورش آورد و ایرانیان بسیاری را در قفقاز، تبریز، اورمیه و بغداد
  قتل عام کرد و در پی این کشتارها، وی خویش را رهبر جهان اسلام و جانشین خلفای عباسی خواند و در این راستا دولت کنونی ترکیه با در پیش گرفتن سیاست نوعثمانی‌گرایی بر آن است تا بسان سلطان سیلمان اول، مدعی رهبری جهان اسلام باشد و ساخت چنین سریال‌هایی نیز پیرو همین سیاست دولت کنونی ترکیه است.

شگفتا که شبکه‌ ماهواره‌ای «جم تی‌وی» با صرف هزینه بسیار برای خرید و دوبله این سریال، می‌خواهد این سریال را به خورد ایرانیان دهد و از منفوران تاریخ ایران، چهره‌ی دیگر سازد. این امر بسان این می‌ماند که فرانسویان سریالی در رثای هیتلر دوبله و برای ملتشان پخش کنند!

آموزش، اطلاع‌رسانی و ارتقای فرهنگ یک جامعه از مهم‌ترین کارکردهای یک رسانه است؛ اما شبکه‌هایی از این دست، گویا جز به پول بیشتر درآوردن به هر قیمت، به چیز دیگری نمی‌اندیشند.

گردانندگان این شبکه در پاسخ اعتراض ایرانیان بسیاری، به این نکته اشاره کرده‌اند که «مگر چنگیزخان به ایران حمله نکرد و کشورمان را ویران کرد؛ پس چرا سریال سربداران ساخته شد و همه مردم بیننده آن بودند و کسی اعتراض نکرد؟» همین پاسخ، عمق ناآگاهی و نادانی مدیران این شبکه را عیان می‌کند؛ چراکه سریال سربداران می‌خواست ایستادگی ایرانیان برابر یورش مغولان را به نمایش درآورد و این قیاس چنان مع الفارق است که حتی مرغ لای پلو را به خنده می‌اندازد؛ شاید هم، این‌ها چنگیزخان را با سربداران اشتباه گرفته‌اند! مدیران این شبکه همچنین افزوده‌اند: «مگر جنگجویان ایرانی در گذشته به اقصی نقاط دنبا حمله نکرده و کشورهای بسیاری را ویران کردند. حالا باید مردمان این کشورها با ما بد باشند که اجدادشان را ایرانیان کشتند؟» به راستی آدمی از این‌همه ناآگاهی تاریخی مدیران یک رسانه به شگفتی می‌آید. تاریخ به روشنی نشان می‌دهد که ایرانیان
جز چند مورد انگشت‌شمار- همواره پاسبان مرزهای خویش بوده‌اند و هرگز ملت مهاجمی نبوده‌اند؛ بلکه مدام در معرض یورش همسایگان خویش قرار داشته‌اند و جز دفاع کار دیگری نکرده‌اند.

در پایان شایسته یادآوری است در جهانی که زیست می‌کنیم، هر ملتی بر آن است تا از نداشته‌های خویش، داشته‌هایی بسازد؛ داشته‌هایی که بیشتر به مَثَلِ «کوهی که موش زایید» می‌ماند. شگفتا از ما ایرانیان، با وجود اینکه به گواهی تاریخ، کهن‌ترین ملت جهان به شمار می‌رویم و همواره نیاکان ما مشعل‌دار فرهنگ و فرهنگ‌مدار بوده‌اند، این‌چنین در شناساندن تاریخ و فرهنگ خود به جهانیان کوتاهی کرده‌ایم که دیگران یا تاریخ و فرهنگمان را به نام خویش مصادره کرده‌اند و سکه به نامِ نامی نداشته‌ی خویش زده‌اند یا اینکه از هیچ، همه‌چیز ساخته‌اند. البته شاید اگر نیک بنگریم، می‌بینیم «ز که نالیم که از ماست که برماست»! باشد که بیدار شویم ...

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 1:28 عصر

چگونه نماز هر فحشا را برمی‌دارد؟

 

حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد: اگر کسی خدای سبحان را با قلب خود و با عقل خود بشناسد، اگر هر دو را جمع کرد یعنی علم حصولی و حضوری طوبی له و حسن مآب، اگر نشد، از راه قلب که با دعا و نیایش و تضرّع و ناله و لابه حاصل می‌شود چنین شخصی از دریافت وحی فعل الهی متنعّم خواهد شد.

به گزارش رسا، حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در پیامی به مراسم اختتامیه بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز که با حضور جمعی از مسئوولان مربوطه در استان کرمانشاه برگزار شد، تاکید کرد: آنچه قرآن کریم در محور نماز بحث می‌کند آن است که این ذکر را مانند مذکور، مؤثّر می‌داند در بخشی از آیات قرآن کریم خدای سبحان نماز را برای اقامه ذکر و احیای یاد و نام خود مطرح کرده است که
?أَقِمِ الصَّلاَةَ لِذِکْرِی?
وقتی مذکور، خدا شد و نماز، ذکر خدا شد این نماز می‌تواند ستون دین باشد.

متن کامل پیام حضرت آیت الله جوادی آملی بدین شرح است:

اعوذ بالله من الشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم

الحمد لله ربّ العالمین و صلّی الله علی جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمة الهداة المهدیین سیما خاتم الأنبیاء و خاتم
   
الأوصیاء(علیهما آلاف التحیّة و الثناء) بهم نتولّی و من أعدائهم نتبرّءُ الی الله!

مقدم شما حضّار بزرگوار، فرهیختگان، نخبگان، روحانیّت معزّز و معظّم، ائمه محترم جمعه و جماعات و همه کسانی که برای اقامه نماز تلاش و کوشش کرده و می‌کنید گرامی می‌دارم از بنیان‌گذاران این همایش وزین اعضای محترم ستاد اقامه نماز، ریاست محترم این ستاد حجّت الاسلام و المسلمین جناب آقای قرائتی(حفظه الله) تشکر می‌کنیم و حضور همه را ارج می‌نهیم سعی بلیغ همه را مشکور خدای سبحان می‌دانیم و از ذات اقدس الهی مسئلت می‌کنیم به برکت اولیای الهی مخصوصاً حضرت بقیّة الله(ارواح من سواه فداه) به همه شما پاداش دنیا و آخرت مرحمت کند و از کوشش خالصانه بزرگوارانی که در ساختن مسجد، مرمّت مسجد، احیای مسجد و سایر شئون مسجد تلاش و کوشش کرده و می‌کنند حق‌شناسی می‌کنیم و اجر همه اینها را با ذات اقدس الهی می‌دانیم و امیدواریم خدای سبحان به همه کسانی که در عبادت و ساختن معبد تلاش و کوشش و سعی خالصانه داشتند اجر کامل عطا کند!

آنچه قرآن کریم در محور نماز بحث می‌کند آن است که این ذکر را مانند مذکور، مؤثّر می‌داند در بخشی از آیات قرآن کریم خدای سبحان نماز را برای اقامه ذکر و احیای یاد و نام خود مطرح کرده است که
?أَقِمِ الصَّلاَةَ لِذِکْرِی? وقتی مذکور، خدا شد و نماز، ذکر خدا شد این نماز می‌تواند ستون دین باشد اگر درباره نماز سخن از اقامه است نه قرائت برای آن است که ستون خواندنی نیست اقامه شدنی است اگر «الصلاة عمودُ الدّین» درباره عمود و ستون نباید گفت ستون بخوانید نماز بخوانید باید گفت ستون را اقامه کنید ?أَقِیمُوا الصَّلاَةَ?،?أَقِمِ الصَّلاَةَ لِذِکْرِی?، ?أَقِمِ الصَّلاَةَ لِدُلُوکِ الشَّمْسِ إِلَی غَسَقِ اللَّیْلِ?
و مانند آن. پس اوّلین نکته آن است که بین ذکر و مذکور رابطه کامل برقرار است دوم آن است که این ذکر ستون دین آن مذکور است سوم آن است که ستون را اقامه می‌کنند نه اینکه بخوانند ما مأمور به خواندن نماز نیستیم ما مأمور به اقامه نمازیم.

مطلب چهارم این است که این مذکور یعنی ذات اقدس الهی برای خود اوصاف و اسما و افعالی یاد کرده است بخش مهمّ آن اوصاف و آثار را برای نماز هم مطرح کرده است معلوم می‌شود اگر نماز ستون دین است و اگر نمازگزار عهده‌دار به پا داشتن این ستون است آثار مذکور را در ذکر می‌بیند جامعه نمازگزار کارِ مذکور را با فعل خود محقَّق می‌کند در سوره
? مبارکه? نحل خدای سبحان اوصافی را برای خود ذکر کرد در سوره? مبارکه? معارج و غیر معارج مشابه آن اوصاف را برای نماز و نمازگزار ذکر کرد معلوم می‌شود نماز ستونی است که آن مذکور را همیشه به یاد می‌آورد و نام و یاد او را احیا می‌کند در سوره? مبارکه? نحل فرمود: ?إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِیتَاءِ ذِی الْقُرْبَی وَیَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ وَالْبَغْیِ یَعِظُکُمْ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ?خدای سبحان برای هدایت جامعه انسانی یک اوامری دارد یک نواهی دارد به طیّبات امر می‌کند به عقل‌مداری و عدل‌محوری دستور می‌دهد از خبائث نهی می‌کند از ستم و ظلم از رسیدگی نکردن به اوضاع فقرا و مساکین و مانند آن نهی می‌کند ?إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَالْإِحْسَانِ وَإِیتَاءِ ذِی الْقُرْبَی? این بخش‌های اثباتی دستورهای الهی، ?وَیَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ وَالْبَغْیِ? این بخش نهی از رذایل اجتماعی. این امور مثبت و منفی، موعظه الهی است وَعظ عبارت از جذب الخلق الی الخالق است آن که نتواند شنونده خود را به خدا جذب کند او سخنرانی کرده و اگر مقالتی نوشته و خوانده سخن‌خوانی کرده نه سخنرانی موعظه است و نه سخن‌خوانی اگر آن گوینده یا نویسنده، خواننده یا شنونده و بیننده خود را مجذوب الهی کرد او می‌شود واعظ; تا جذب نباشد تا کششی نباشد موعظه نیست «لأنّ الوعظ جذب الخلق الی الخالق» اوّلین جاذب، خود خدای سبحان است که بر اساس مِهر می‌کِشد نه بر اساس قَهر بکُشد و بکشاند اگر خدای سبحان مهربانانه می‌کشاند و کشش الهی همان موعظه است این معنا را خدای سبحان به نماز داده است دستورهای مثبت و منفی در این آیه سوره? نحل مشخص شد در آن آیه معروف بخش‌های منفی که نماز عهده‌دار زدودن آنهاست بیان شده که این را همگان شنیده و می‌دانید که فرمود: ?إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ? خب اگر «إنّ الله ینهی عن الفحشاء و المنکر» و اگر ?إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ? معلوم می‌شود اگر آن مذکور در ذکرش تجلّی بیابد و برای ذاکر حضور پیدا کند، مسئله? نهی از منکر بالقول المطلق رواج پیدا می‌کند ?إِنَّ الصَّلاَةَ تَنْهَی عَنِ الْفَحْشَاءِ وَالْمُنکَرِ? هر امر ناپسندی را نماز شستشو می‌کند و از بین می‌برد و در بخش‌های دیگر هم در سوره? مبارکه? معارج فرمود: ?إِنَّ الْإِنسَانَ خُلِقَ هَلُوعاً? که ?إِذَا مَسَّهُ الشَّرُّ جَزُوعاً ? وَإِذَا مَسَّهُ الْخَیْرُ مَنُوعاً? که گفتند این دو، تفسیر هلوع بودن اوست این اوصاف نقص که در حدود پنجاه مورد برای انسان ذکر شده است به بخش طبیعت و طبیعی انسان برمی‌گردد که ?إِنِّی خَالِقٌ بَشَراً مِن طِینٍ?اما آن بخش‌هایی که به ?وَنَفَخْتُ فِیهِ مِن رُوحِی?برمی‌گردد بخش‌هایی است که خیمه‌اش با ستون نماز افراشته می‌شود در همان سوره? معارج فرمود: ?إِلَّا الْمُصَلِّینَ? یعنی نمازگزارانی که این به عنوان مَلکه برای آنها ثابت شده باشد; اینها به عنوان صفت مشبهه است نه اسم فاعل یعنی کسانی که دائماً نماز می‌خوانند ?الَّذِینَ هُمْ عَلَی صَلاَتِهِمْ دَائِمُونَ? هستند اینها کسانی‌اند که ?وَالَّذِینَ فِی أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ مَعْلُومٌ ? لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ? اینها کسانی‌اند که مسائل مالی‌شان محفوظ است حقوق مردم محفوظ است نه تجاوز می‌کنند نه از پرداخت حقوق دیگران مثل زکات و امثال زکات خودداری می‌کنند کسانی‌اند که در مسائل عفاف و حجاب حریم خود را حفظ می‌کنند اهل غیرت‌اند. بارها به عرضتان رسید که غیرت سه عنصر محوری دارد غیرت از اسمای حسنای آن مذکور است نمازگزار غیور است غیرت یعنی غیرزدایی، غیرزدایی به سه عنصر تکیه می‌کند اول انسان هویّت خود، حریم خود، حوزه خود، قلمرو هستی خود را بشناسد (یک) دوم اینکه از قلمرو هستی خود بیرون نرود (دو) سوم اینکه بیگانه را به حوزه و حریم و قلمرو هستی خود راه ندهد (سه) این هم در مسائل عفاف و حجاب مطرح است هم در مسائل سیاسی و نظامی مطرح است هم درباره کلّ کشور مطرح است هم درباره جهان اسلام مطرح است آن کسی که غیر را نمی‌زداید و در حریم غیر وارد می‌شود انسان غیوری نیست اگر وجود مبارک امیر مؤمنان و موحّدان علی بن ابی طالب(علیه أفضل صلوات المصلّین) فرموده است «ما زنی غیورٌ قطُّ»همین است هیچ انسان غیرتمندی حریم دیگران را نمی‌شکافد و وارد نمی‌شود به نامحرم نگاه نمی‌کند هیچ انسان غیرتمندی به مال دیگری تجاوز نمی‌کند به حقّ دیگری تجاوز نمی‌کند. غیرت یعنی وارد حریم غیر نشدن غیرت یعنی غیر را وارد حریم خود نکردن که این دو، فرعِ آن اصل اول است که انسان باید هویّت خود را بشناسد. در سوره? مبارکه?
معارج مشخص کرده است که انسان در مسائل مالی غیور است در مسائل غریزی و جنسی غیور است در مسائل مربوط به سایر امور دین غیور است. اینها اوصاف الهی است که در بنده ظهور می‌کند اگر گفتند متخلِّق به اخلاق الهی باشید بارزترین آنها در جریان نماز است لذا نماز شده ستون دین لذا هیچ وقت نگفتند «إقرأ الصلاة» اگر کلمه «یُصلّی» کلمه «مُصلّی» و مانند آن در قرآن و روایات آمده «مصلّی» یعنی کسی که «یقیم الصلاة»، «مصلّین» یعنی کسانی که «یقیمون الصلاة»، «صلِّ» یعنی «أقم الصلاة» ستون را باید به پا داشت و ستون را نمی‌شود در بستر لرزان به پا داشت باید عقیده‌ای باشد و قلب معتقد راسخی باشد که در آن پایگاه، این ستون مستقر شود.

مطلب بعدی آن است که چگونه آثار مذکور در ذکر اثر می‌گذارد چگونه نماز هر فحشا را برمی‌دارد و هر عدل را مستقر می‌کند و هر حقّی را مخصوصاً حقّ ذی القربی
? را ایتا می‌کند؟ یک وقت انسان، مذکور را با علم حصولی و با مفهوم می‌شناسد، این در حقیقت آن مفهوم را دارد عبادت می‌کند اگر کسی اهل استدلال محض باشد فقط برهان اقامه می?کند که خدایی هست جهان و انسان و پیوند انسان و جهان را او آفرید و انسان و جهان و این پیوند را هم او اداره می‌کند او خالق است ?لَا شَرِیکَ لَهُ?او ربّ است ?لَا شَرِیکَ لَهُ?
یعنی توحید در آفرینش توحید در پرورش، این گونه از مفاهیم حق است و این گونه از مفاهیم از آن جهت که نشانگر خارج است حق است و این گونه از مفاهیم از آن جهت که حداقل وظیفه ماست حق است اما از این مفهوم کاری ساخته نیست آنکه از فحشا و منکر نهی می‌کند این سلسله مفاهیم نیستند آنکه به عدل و احسان و ایتاء ذی‌القربی امر می‌کند این سلسله مفاهیم نیستند راه دیگری هست و آ‌ن راه قلب است اگر انسان این قلب را تطهیر کند و پاک باشد این آینه شفاف، لطف الهی را نشان می‌دهد. هیچ کس نمی‌تواند به خدا برسد و خدا را به اندازه خود بشناسد چون او بسیط محض است (یک) بسیط، تجزیه‌ناپذیر است (دو) و این حرف که گفتیم و بارها می‌گوییم

آب دریا را اگر نتوان کشید
???
هم به قدر تشنگی باید چشید

این در حدّ اقناع است (سه) و این معنای دیگری دارد (چهار) و آن این است که هرگز بنده نزد خدا نمی‌رود که بخشی از خدا را بشناسد چون خدا تجزیه‌پذیر نیست بسیط محض است (یک) نامتناهی است (دو) چنین چیزی یا همه یا هیچ (سه) چون همه‌اش محال است پس هیچ دسترسی به ذات اقدس الهی نیست (چهار) که «عنقا شکار کس نشود دام باز چین» اما همان حقیقت نامتناهی دو کار کرد صدر و ساقه عالم را آینه قرار داد که همه آیت‌اند علامت‌اند نشانه‌اند به تعبیر نهج‌البلاغه علی(صلوات الله و سلامه علیه) مرایی هستند مرآت حقّ‌اند آینه حقّ‌اند (این یک) او هم «با صد هزار جلوه برون آمده» که این آینه‌ها او را نشان بدهند (دو) هر آینه‌ای به اندازه خود خدا را می‌فهمد مشاهده می‌کند او را می‌پرستد (این سه) اینکه می‌گوییم هر کس خدا را به اندازه خود می‌شناسد یعنی در نهان و نهاد خود که آینه است حقیقت آن ذات را در سطح آیت و علامت و نشانه می‌بیند و این آینه آن شمس حقیقت را نشان می‌دهد و از همین راه با علم حضوری و شهودی خدا را می‌شناسد و می‌فهمد. در قرآن کریم به این بخش عنایت کرد فرمود:
?اُدْعُوا رَبَّکُمْ تَضَرُّعاً وَ خُفْیَةً? و نیز فرمود: ?وَاذْکُر رَبَّکَ فِی نَفْسِکَ تَضَرُّعاً وَخِیفَةً? هم سخن از خیفه و خوف و هراس است هم سخن از خُفْیه و پنهانی و نهانی و مستور بودن فرمود در درون خانه‌ات آنجا که نهادینه است آنجا به یاد خدا باش آنجا سخن از معنا نیست آنجا سخن از مفهوم نیست آنجا سخن از شهود است اگر کسی این دو راه را جمع کرد یا لااقل آن راه دوم را که راه شهود است حفظ کرد چنین نمازگزاری همیشه به یاد حق است و این نماز او را از هر پلشتی زشتی باز می‌دارد و چنین نمازگزاری به جایی می‌رسد که ذات اقدس الهی به او وحی می‌فرستد وحی چندین قسم است آن قسمی که وحی شریعت و تشریع و بیان احکام و حلال و حرام است مخصوص انبیا(علیهم الصلاة و علیهم السلام) است اما این وحی‌هایی که به فعل است نه به علم، به فعل است نه به حکم، به فعل است نه به شریعت این وحی‌ها عام است گاهی انسان تصمیم خوبی در درون او جلوه می‌کند، این تصمیم، شریعت نیست این فعل است این به اراده است این به انگیزه است به مادر موسی این وحی را فرستاد وحیِ فعل غیر از وحی حکم است ?وَأَوْحَیْنَا إِلَی أُمِّ مُوسَی أَنْ أَرْضِعِیهِ ما تصمیم شیر دادن و به دریا انداختن را در قلب مادر موسی القا کردیم وحی فعل چیزی است وحی حکم چیز دیگر است درباره بسیاری از مردان و اولیای الهی فرمود: ?وَأَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلاَةِ? ما این فعل را این تصمیم را این عزم را این اراده را این کِشش را در دل‌های اولیای الهی و مردان به حق خاسته القا کردیم که فلان کار خیر را انجام بدهید نماز را به پا بدارید با اینکه خیرات شامل نماز هم می‌شود اما عظمت نماز باعث شد که از باب ذکر خاص بعد از عام جداگانه مطرح بشود مثل اینکه فرمود: ?وَیَصُدَّکُمْ عَن ذِکْرِ اللّهِ وَعَنِ الصَّلاَةِ? که آنجا نماز را بعد از ذکر بیان کرد کرد ?أَقِمِ الصَّلاَةَ لِذِکْرِی? هم نشانه همین اهتمام است. اگر کسی خدای سبحان را با قلب خود و با عقل خود بشناسد، اگر هر دو را جمع کرد یعنی علم حصولی و حضوری طوبی له و حسن مآب، اگر نشد، از راه قلب که با دعا و نیایش و تضرّع و ناله و لابه حاصل می‌شود چنین شخصی از دریافت وحی فعل الهی متنعّم خواهد شد ?وَأَوْحَیْنَا إِلَیْهِمْ فِعْلَ الْخَیْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلاَةِ?
آن‌گاه هیچ لذّتی بالاتر از لذّت نماز برای نمازگزار نیست اگر وجود مبارک حضرت فرمود: «و قُرّة عینی فی الصلاة» برای همین است قُرّة عین به معنای روشنی چشم نیست قُرّة یعنی خنکی، انسان دو بار اشک می‌ریزد یک بار در حال غم و اندوه که اشکش گرم است یک بار در حال نشاط و فرح که اشکش سرد است آن اشک سرد را می‌گویند قارّ، هوای سرد را می‌گویند قارّ، قرّةالعین یعنی خنکی چشم یعنی دوستت از سفر برسد شما خوشحال بشوی و اشک سرد بریزی برای اینکه محبوبت را می‌بینی وجود مبارک رسول گرامی(علیه و علی آله آلاف التحیّة و الثناء) آن مذکور را در این ذکر به اندازه خود مشاهده می‌کرد لذا فرمود: «و قرّة عینی فی الصلاة» من در نماز مذکورم را می‌بینم مشاهده می‌کنم این بیان بعد از آن است که شاگردانش را به کأنّ دعوت کرده است از وجود مبارک حضرت رسید که در پاسخ به این سؤال که احسان یعنی چه، فرمود: «الاحسان أن تَعبد الله کأنّک تراه فإن لم تکن تراه فانّه یراک» احسان، مقام است منزلت است البته احسان یعنی کار خیر کردن (یک) احسان یعنی نسبت به دیگری محبّت کردن (دو) اینها جزء فضایل اخلاقی است که محسن کسی است که نسبت به خود کار خوب می‌کند فعل حسن دارد یا محسن آن است که مشکل دیگری را حل می‌کند اینها اخلاق است اما احسانی که در این حدیث است مربوط به عرفان است اخلاق چیز دیگر است عرفان چیز دیگر است اخلاق در جهاد اوسط است عرفان در جهاد اکبر است ما که دسترسی به جهاد اکبر نداریم تهذیب نفس را فضیلت‌های اخلاقی را جهاد اکبر می‌دانیم و اگر در آن روایت حضرت فرمود: جهاد اکبر، به هر دو قسمش اشاره کرده است. به هر تقدیر از حضرت سؤال کردند احسان چیست؟ فرمود: «الاحسان أن تَعبد الله کأنّک تراه» احسان آن است که طرزی به نماز بایستی و خدا را عبادت کنی که گویا خدا را می‌بینی این مقام کأنّ است اما خود حضرت به مقام أنّ رسید که بالاتر از کأنّ است همان طوری که وجود مبارک حضرت امیر(سلام الله علیه) فرمود: «ما کنتُ أعبدُ ربّاً لم أره» لذا حضرت فرمود: «قرّة عینی فی الصلاة» من محبوبم را می‌بینم و خوشحال می‌شوم و اشک می‌ریزم و آن اشک، اشک سرد است و خنک است اشک شوق است نه اینکه اشک «خوفاً من النار» باشد که اشک عبید است.

به هر تقدیر این راه باز است هر کس به اندازه خود می‌تواند این راه را طی کند اگر ـ ان‌شاءالله ـ ما اهل اقامه نماز بودیم اهل اقامه ذکر بودیم، مذکور را به اندازه ذکرمان مشاهده می‌کنیم آن‌گاه هم عامل به عدل و احسان و ایتاء ذی القربی داریم هم از فحشا و منکر و بغی می‌پرهیزیم و هم جامعه ما جامعه صلاح و فلاح خواهد بود و در همه بخش‌ها از هر آسیب و گزندی محفوظ می‌ماند و برکاتی که فعلاً به عنوان بیداری اسلامی در خاورمیانه جلوه کرده است به برکت همین نماز، مسجد و اقامه آثار دین و احیای مآثر و آثار قرآن و عترت است. من مجدّداً مقدم همه شما را گرامی می‌دارم سعی و کوشش اعضای محترم ستاد اقامه نماز مخصوصاً ریاست محترم این ستاد ‌ـ ان‌شاءالله ـ مشکور ولیّ عصر باشد و ذات اقدس الهی به همه شما و به همه بنیان‌‌گذاران مراکز مذهبی و مسجدهای الهی پاداش دنیا و آخرت عطا بکند و از ذات اقدس الهی مسئلت می‌کنیم این بیداری اسلامی خاورمیانه را به مقصد نهایی برساند این نظام ما را، رهبر ما را، مراجع ما را، ملت و مملکت ما را از هر خطری محافظت بفرماید و این نظام الهی را تا ظهور صاحب اصلی‌اش از هر خطری حفظ بفرماید هر گونه خطری را به استکبار و صهیونیسم برگرداند و پایان امور همه ما را به خیر و سعادت ختم بفرماید امام راحل که همه اینها از برکات سفره آن بزرگوار است و شهدای انقلاب و دفاع مقدس که خون‌های پاک آنها عهده‌دار این گونه از برکات است و جانبازان ما (همه اینها) را آنها که رحلت کردند با انبیا محشور بفرماید آنها که بیمارند شفا مرحمت بفرماید آنها که سعی و کوشش خالصانه داشته و دارند تأیید بفرماید و همه ما را مشمول ادعیه زاکیّه ولیّ عصر قرار بدهد.

«غفر الله لنا و لکم و السلام علیکم و رحمة الله و برکاته»

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 1:12 عصر

جدال نتانیاهو و سفیر آمریکا بر سر ایران

یک عضو کنگره آمریکا از جروبحث تند بنیامین نتانیاهو و سفیر آمریکا در تل‌آویو به دلیل اختلافات دو طرف درباره برنامه هسته‌یی ایران خبر داد.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مایک راجرز، رییس جمهوری‌خواه کمیته اطلاعاتی مجلس نمایندگان آمریکا در گفت‌وگویی با شبکه رادیویی "دبلیو.جی.آر" برای اولین بار به اظهارنظر علنی درباره نشست بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و دان شاپیرو، سفیر آمریکا در اراضی اشغالی که اواخر اوت برگزار شد، پرداخت.

راجرز که خود در این جلسه حضور داشت، گفت: در حال حاضر اسراییلی‌ها باور ندارند دولت آمریکا در این‌باره که می‌گوید همه گزینه‌ها بر روی میز است، جدی باشد و مهم‌تر از آن این‌که ایرانی‌ها نیز این حرف را باور ندارند و به همین دلیل برنامه هسته‌‌یی ایران در حال پیشرفت است.

ایران همواره بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌یی خود تاکید داشته است.

راجرز گفت که اگر آمریکا به تل آویو شفافیت بیشتری درباره این‌که خطوط قرمز درباره برنامه هسته‌یی ایران را در چه جایی ترسیم کرده نشان ندهد ممکن است این رژیم به ایران حمله کند.

بنا بر این گزارش، یک سخنگوی سفارت رژیم صهیونیستی در واشنگتن از اظهار نظر در این‌باره خودداری کرد. وزارت امور خارجه آمریکا نیز درباره این دیدارهای خصوصی اظهار نظر نکرد، اما ادگار واسکز، سخنگوی وزارت گفت که کشورش با رژیم صهیونیستی روابطی محکم دارد.

بنا بر این گزارش، ظاهرا جر و بحث میان نتانیاهو و سفیر آمریکا بر شکاف عمیق دو طرف درباره چگونگی رویاروی با ایران تاکید می‌کند و این شکافی است که دو طرف تلاش کرده‌اند آن را به طور علنی کم اهمیت جلوه دهند.

بر اساس این گزارش، هدف اصلی این دیدار مذاکره نتانیاهو و راجرز درباره همکاری امنیتی و موضوعات دیگر بوده است اما به جر و بحثی تند و همراه با عصبانیت درباره شفاف نبودن موضع دولت آمریکا درباره برنامه هسته‌یی ایران تبدیل شده است.

شاپیرو روز یکشنبه در گفت‌وگویی با یک شبکه تلویزیونی رژیم صهیونیستی این موضوع را که اولین بار روزنامه یدیعوت آحارانوت گزارش کرده بود تکذیب کرد و گفت که منعکس کننده واقعیات این جلسه نبوده است، اما نتانیاهو در این باره اظهار نظری نکرده است.

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 1:11 عصر
شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 12:58 عصر

توطئه زن خیانتکار برای قتل شوهرش

سناریوی ساختگی زن خیانتکار که با همدستی مرد غریبه شوهرش را به قتل رسانده بود، فاش شد.

به گزارش تهران امروز شانزدهم اردیبهشت ماه سال گذشته ماموران پلیس مرودشت در جریان کشف جسد مرد میانسالی در یکی از جاده‌های حاشیه‌ای این شهر قرار گرفتند.تیم پلیسی پس از حضور در محل در بررسی‌های مقدماتی دریافتند هیچ مدرک شناسایی همراه مرد میانسال نیست. این در حالی بود که درجیب وی یک برگه کشف شد که در آن نوشته شده بود «من تصادف کرده‌ام.» پس از تحقیقات مقدماتی جسد به پزشکی قانونی منتقل شد و ماموران در جریان بررسیها دریافتند جسد متعلق به سرایدار یک مدرسه به نام محمد است. همسرمحمد نیز با مراجعه به پزشکی قانونی جسد شوهرش را شناسایی کرد.
 

در حالی که شواهد حکایت از مرگ محمد در جریان یک تصادف داشت، پزشکی قانونی با گزارش خود روند رسیدگی به‌این پرونده را وارد مرحله‌ای تازه کرد.در گزارش پزشکی‌قانونی آمده بود: علت مرگ، اصابت جسم سخت به سر محمد است. با افشای این موضوع پرونده دراختیار کارآگاهان مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی قرار گرفت. کارآگاهان با کمک کارشناسان خط‌شناسی دریافتند نامه کشف شده درجیب محمد به دستخط خودش است. تیم جنایی در ادامه همسر محمد را به اداره آگاهی احضار کردند که اظهارات متناقض او در بازجویی‌ها باعث شک پلیس شد. سرانجام زن جوان در بازجویی‌ها لب به اعتراف گشود و به قتل شوهرش با همدستی مردی به نام امیر اعتراف کرد. با این اعترافات امیر نیز دستگیر شد و پرونده با صدور کیفر خواست برای محاکمه به شعبه دوم دادگاه کیفری استان فارس فرستاده شد. در جلسه دادگاه که به ریاست قاضی عرفانی زاده برگزار شد، نماینده دادستان با تشریح کیفرخواست برای متهمان تقاضای مجازات قانونی کرد. اولیای دم نیز خواستار قصاص متهمان شدند.

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 12:53 عصر

پاهای عجیب یک قبیله در افریقا/ تصاویر

شبیه پاهای شترمرغ است.بیشتر این افراد قبیله نشین از قبایل آفریقایی در منطقه زیمبابوه و بوتسوانا هستند.

 

 

 

 

 

 

 

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 12:51 عصر

ناوهای ایرانی به سواحل آمریکا می‌روند

بازتاب اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش ایران و تحلیل یک روزنامه کانادایی از این اظهارات، بازتاب سخنان محمود احمدی‌نژاد درباره اقدامات غرب علیه ایران و اعلام برنامه زمانی ساخت و آغاز به کار خط لوله گاز ایران به پاکستان، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.

 

به گزارش «تابناک»، اخبار مربوط به پیشرفت‌ها و همچنین برنامه‌های نظامی ایران، همواره در مرکز توجه رسانه‌های جهانی قرار می‌گیرد. امروز نیز یکی از همین دست اخبار، در شماری از مطبوعات جهان بازتاب یافته که محتوای آن، به بازتاب اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اختصاص دارد.

 

 

در این راستا، روزنامه «واشنگتن پست» اظهارات امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش را منتشر کرده که گفته ایران تصمیم دارد در چند سال آینده، کشتی‌های جنگی خود را در آب‌های بین‌المللی و در نزدیکی سواحل آمریکا مستقر کند. این روزنامه، اظهارات مذکور را بخشی از پاسخ ایران به افزایش حضور نظامی آمریکا در خلیج فارس ارزیابی کرده است. واشنگتن پست همچنین به وجود پایگاه نظامی ناوگان پنجم آمریکا در بحرین اشاره کرده است.

 

 

اما جالب‌تر، مطلب منتشره در «نشنال پست» کاناداست که نوشته: «ایران به شیوه‌ای مؤدبانه، ناوگان آمریکا را یک هدف آسان خطاب می‌کند». این روزنامه بر این باور است که اقداماتی از این دست از سوی ایران، با هدف فرستادن پیامی نمادین به جهان صورت می‌گیرد.

تحلیلگر این روزنامه همچنین در ادامه ضمن اشاره به حضور نظامی آمریکا در منطقه خلیج‌فارس، ابعاد گوناگون چنین تصمیمی از سوی ایران و عملی بودن یا نبودن آن را بررسی کرده است.

 

 

سخنان شب گذشته محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهوری ایران نیز از دیگر مواردی است که مورد توجه شماری از مطبوعات جهانی قرار گرفته است. «تایمز اسرائیل» با بازتاب این موضوع، اشاره کرده که از دید احمدی‌نژاد، غرب با اعمال تحریم‌ها، جنگی تمام عیار را علیه ایران آغاز کرده است. این روزنامه نوشته، احمدی‌نژاد کارهای غرب را به مانند یک جنگ تمام عیار پنهانی و سنگین ارزیابی نموده است. با این حال، بخش دیگری از این سخنان نیز مورد اشاره این روزنامه قرار گرفته که احمدی‌نژاد گفته بود، با خواست خدا ما به پیش رفته و موفق خواهیم شد.

 

 

در پایان، روزنامه «پاکستان آبزرور» از آغاز انتقال گاز ایران به پاکستان از سال 2014 خبر داده است. به نوشته این روزنامه، دکتر «عاصم حسین»، وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان، روز گذشته با اعلام برنامه زمانی ساخت این خط لوله، آغاز انتقال گاز از طریق آن را از سال 2014 دانسته است.
بنابراین، مطالعات اولیه این پروژه، اواخر اکتبر
2012 به پایان می‌رسد و از اوایل دسامبر، کار ساخت این خط لوله آغاز خواهد شد. از دسامبر 2014، این خط لوله با ظرفیت اولیه 750 میلیون فوت مکعب در روز، آغاز به کار خواهد کرد.

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 12:47 عصر

اعمالی که مرگ ناگهانی را رقم می‌زنند

آیت‌الله مجتبی تهرانی از اساتید برجسته اخلاق گفت:هر عملی که در این عالم انجام می‏دهیم، اثر وضعی دارد و روی عمر ما اثر می گذارد. انسان می‌تواند با یک سنخ اعمال عمر را طولانی یا کوتاه کند.

آیت‌الله مجتبی تهرانی از اساتید برجسته اخلاق گفت:هر عملی که در این عالم انجام می‏دهیم، اثر وضعی دارد و روی عمر ما اثر می گذارد. انسان می‌تواند با یک سنخ اعمال عمر را طولانی یا کوتاه کند.

به گزارش انتخاب نقل از فارس، با توجه به نزدیک شدن به سالروز شهادت پیشوای فقه جعفری حضرت امام جعفر صادق(ع) هر روز یک حدیث از این امام همام با شرح آن توسط آیت‌الله مجتبی تهرانی از اساتید برجسته اخلاق منتشر می‌شود.

روی عن الصادق علیه السلام قال:

«یَعِیشُ النَّاسُ بِإِحْسَانِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَعِیشُونَ بِاَعْمَارِهِمْ وَ یَمُوتُونَ بِذُنُوبِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَمُوتُونَ بِآجَالِهِمْ.» (بحارالانوار ج5 ص 140)

قبل از این‏که روایت را معنا کنم، مطلبی را تذکر می‏دهم. در معارفمان داریم: هر عملی که از ما صادر می‏شود، اثر وضعی دارد برای انسان. ولو اینکه خود انسان هم نفهمد.

برایتان مثالی می‏زنم: اگر شما یک مایعی که در ظرفی است و خیال کردی آب است و تشنه بودی و خوردی و بعد معلوم شد آب نبود بلکه خمر و مشروب الکلی بود، دانستن و ندانستن تو روی این اثری ندارد و مست می‏شوی؛ این مستی را اثر وضعی می‏گویند. چه بدانی، چه ندانی، این خوراک، این اثر را دارد. البتّه احکام شرعی بحث دیگری است و چون نمی‏دانستی جهنّم ندارد. این مطلب ‏را گفتم تا بدانید اثر وضعی یعنی چه؟

هر عملی که در این عالم انجام می‏دهیم، اثر وضعی دارد و روی عمر ما اثر می گذارد، مهم این است. یک سنخ اعمال روی عمر انسان اثر می‏گذارند. چطور؟ این سنخ اعمال تقدیرهای عمر، که خدا تقدیر فرموده را تغییر می‏دهند. این‏ حرف‏ها بسیار مهم‏ند. در روایات داریم که یک سنخ از اعمال، موجب طول عمر می‌شوند. پای منبرها شنیده ‏اید دیگر. حالا من می‏خواهم کامل برایتان توضیح دهم. مثلاً فرض کنید صله رحم مستحب است، روایات می‏گویند: طول عمر می‏آورد. اگر عمر من مشخّص است، طول عمر یعنی چه؟ معلوم می‌شود، با عمل خودم تغییر می‏کند. می‏توانم با یک سنخ اعمال طولانی‏اش کنم و از آن طرف می‏توانم کوتاهش کنم. چگونه؟ مثال می‌زنم. در روایات داریم، نعوذ بالله، «زِنا» موت فُجأه می‌آورد. بسیاری از سکته‏ها به خاطر چیست؟ رواج زنا در جامعه.

حالا می‏روم سراغ روایت. «یَعِیشُ النَّاسُ بِإِحْسَانِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَعِیشُونَ بِاَعْمَارِهِمْ»، طول عمر زندگی مردم به سبب اثر وضعی احسان‏ها و نیکوکاری‏هایی که می‏کنند، بیشتر است از طول زندگی آن‏ها به اعمار؛ یعنی مقدّراتشان در عمر. «وَ یَمُوتُونَ بِذُنُوبِهِمْ اَکْثَرَ مِمَّا یَمُوتُونَ بِآجَالِهِمْ»، از آن‏طرف مرگ انسان‏ها به سبب گناهانشان بیشتر است از مرگ آن‏ها به سبب مقدّراتشان.

یعنی زندگی‏هایی که در دنیا به سبب عمل نیک می‏شود و مرگ‏هایی را که به سبب عمل زشت و گناه به وجود می‏آیند، بیشترند از آن چیزی که از نظر عمر برایت مقدّر شده است.

دیگر امیدوارم بترسید از این‏که گناه عمرتان را کوتاه کند از آن‏طرف، امیدوار شوید که اطاعت و احسان، عمرتان را طولانی کند. ان‏شاء‏الله که مطلب معلوم شده باشد.

 


شنبه 91 شهریور 18 , ساعت 12:43 عصر

درخواست آیت?الله جنتی برای پسرش+ماجرای انتصاب موسوی در بنیاد جانبازان

کتاب - کارنامه و خاطرات آیت الله هاشمی رفسنجانی از سال 1368 در کتاب «بازسازی و سازندگی» همچنان در لیست پرفروش?های این روزهای بازار نشر است.

به گزارش خبرآنلاین، آخرین عنوان از مجموعه روزنوشت های آیت الله هاشمی رفسنجانی به اهتمام علی لاهوتی به یکی از سال های سرنوشت ساز نظام بر می گردد که حوادث متعدد و متنوعی در آن رخ داده است. خاطراتی که با آلبوم عکس و اسنادی از سال سرنوشت ساز 68، علاوه بر بازخوانی تاریخی آن ایام نوعی بازخوانی رفتاری مسئولان نظام در آن سالها و در مواجهه با بحران هاست. از عزل قائم مقام رهبری تا رحلت حضرت امام(ره) و انتصاب ایت الله خامنه ای و تغییر دولت و مجلس و...«بازسازی و سازندگی» در آستانه چاپ سوم قرار دارد.


بنابراین گزارش در بخش هایی از کتاب در نیمه شهریور 1368 می خوانیم:

یکشنبه 12 شهریور
تا ساعت هشت و نیم مطابق روزهای دیگر گذشت. قرار بود چهار نفر از سفرایمان بیایند که نیامدند. معلوم شد وقت به اطلاعشان نرسیده بوده. آقای فدایی نماینده اراک آمد. برای معالجه فرزندش با طب سوزنی عازم چین است. آقای غرضی وزیر پست و تلگراف و تلفن آمد و در مورد برنامه پنجساله نظراتی ارائه داد. آقای مجید قاسمی رییس کل بانک مرکزی آمد. از امکان عزل خود نگران بود و از عزل آقای ماجدی اظهار ناراحتی کرد.
عصر در جلسه دولت شرکت کردم. بحث درباره برنامه پنجساله بود. بیشتر وزرا به سهم خود در برنامه معترض بودند و تمام وقت جلسه به شنیدن نظرات آنها گذشت و قرار شد سازمان برنامه و بودجه در جلسه بعد جواب بدهد.
شب آیت الله خامنه ای به دفتر من آمدند. درباره سمت مهندس موسوی و بنیاد جانبازان مذاکره شد. آقای خامنه ای می خواهند به عنوان رییس بنیاد جانبازان با قید زمان سه سال نصب کنند و آقای موسوی حاضر نیست با قید زمان بپذیرد. درباره آینده ارتش و سپاه بحث شد. آقای خامنه ای بنا دارند در حکمی آقای دکتر روحانی را به عنوان رییس ستاد کل نیروهای مسلح بنویسند که ستاد مشترک را تجدید حیات کند و آقای روحانی موافق نیست. من هم موافق نیستم. با ایشان بحث کردم؛ قانع نشدند. درباره اعضای مجمع تشخیص مصلحت و تکمیل اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی هم مذاکره شد. شام را خوردند و مقداری وقت صرف بازکردن قفل رمز گاو صندوق به جامانده از زمان ریاست جمهوری خودشان کردند که بی نتیجه ماند. بچه ها نیامدند و تنها خوابیدم.

دوشنبه 13 شهریور

ساعت هفت و نیم صبح، دکتر روحانی آمد. از تصمیم آیت الله خامنه ای در خصوص اعاده ستاد مشترک نگران است. او فکر می کند دیگر ستاد کل نمی تواند درست کار کند و گویا مصمم است که اگر آقای خامنه ای بر تصمیم خودشان بمانند، مسئولیت ستاد کل را نپذیرد و از کسانی که دعوت به همکاری کرده، گفته اند اگر ستاد مشترک اعاده شود، حاضر به همکاری نیستند. آقای هاشمی گلپایگانی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی آمد. کارهای در دستور و شیوه کار را گفت و درباره ترمیم اعضای شورا صحبت کرد. وقت جلسه را تعیین کردیم. آقای دکتر مهدوی از نخست وزیری آمد. از نگرانی نیروهای رادیکال در دانشگاه از وزارت دکتر فاضل گقت و درباره کار خودش اجازه خواست؛ کار مهمی ندارد.
آقای رستگاری آمد. پیشنماز نهاد نخست وزیری بوده. گفتم ادامه دهد. او در گزینش، شورای نهاد و صندوق قرض الحسنه نهاد هم کار می کند. آقای علی جنتی آمد. بنا دارد از دفتر فرماندهی کل قوا برود، احتمالا به استانداری خراسان می رود. پدرش آیت الله احمد جنتی هم خواست که استاندار بشود.
دکتر حسن حبیبی برای امور دولت و نهاد و احکام سایر معاونان آمد. آقای سیدمحمد خاتمی وزیر ارشاد آمد. گزارش اقدامات تبلیغی خارجی را گفت و کمک بیشتر خواست. بر توسعه توریسم تاکید کردم. آقای مسیح مهاجری آمد قرار شد مشاور اجتماعی رئیس جمهور باشد. آقای شفق وابسته نظامی سپاه در شوروی آمد. گزارش از کارها در روابط دو جانبه و جدی تر شدن روش ها در روابط نظامی و خبر از پیشنهاد وابسته نظامی ترکیه و فرانسه برای همکاری نظامی داد. همچنین ورود هیات متخصص روسی به ایران برای مذاکره درباره آموزش موشک سام5 و هواپیمای میگ 29 را گفت. احکام معاونان رییس جمهور را صادر کردم. عموزاده رضا هاشمیان آمد. از مشکلات محیط زیست گفت. جواب تعداد زیادی از تبریکات را امضا کردم.

 تصویر و عکس هاشمی رفسنجانی در جنگ 8سالهعکس از آلبوم تصاویر کتاب انتخاب شده است.

سه شنبه 14 شهریور
اول وقت آقای الویری رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آمد. توصیه هایی در مورد برنامه پنجساله داشت و می خواست که در دولت خیلی به ترکیب آن دست نزنیم. شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه داشت. بخش مهمی از آئین نامه دانشگاه آزاد اسلامی تصویب شد و مقرر گردید که پس از ارزیابی هر رشته، اگر سطح قابل قبول نداشت، مهلتی بدهند برای اصلاح و اگر نتوانستند به صورت بند ب ادامه می دهند.
آقای حمید میرزاده و آقای حبیبی برای امور نهاد و دولت آمدند. عصر هیات دولت جلسه داشت. درباره کلان برنامه صحبت بود. منابع ارزی ممکن برای جوابگویی به نیازهای بخش ها بررسی شد. منابع جدیدی در حدود ده میلیارد دلار مطرح شد که قابل درج در برنامه است. شب تا ساعت هشت و نیم کار کردم سپس به منزل رفتم. دو سه هفته است که به منزل نرفته بودم. خانه تحت تعمیر بود و امروز آماده شد. محسن درباره همکاری با معاونت اجرایی رئیس جمهور مشورت کرد و از خشونت های بی مورد کمیته ها در خصوص مبارزه با منکرات گفت. بعد از شام با مهدی و محسن، کتابخانه ام را که در جریان تعمیر خانه به هم ریخته بود، مرتب کردم.

چهارشنبه 15 شهریور
بعد از نماز، استماع اخبار، ورزش، استحمام و صبحانه به دفتر کار رفتم. آقای میرزاده برای امور اجرایی کشور، بازسازی و کاغذ روزنامه ها آمد. آقای شیخ عباس پورمحمدی برای دیدار آمد و از وضع بد دادگستری رفسنجان و بنیاد شهید آنجا گفت و خبرداد که آقای شیخ محمد هاشمیان، دوسه هفته ای است که لحن صحبت خود را اصلاح کرده است.
آقای عبدالله نوری (وزیر کشور) آمد. درباره استاندارها صحبت شد. در مورد کردستان و سیستان و بلوچستان هم صحبت شد. درباره مبارزه با منکرات مذاکره و قرار شد از روش موجود کمیته انقلاب که در خیابان، جلوی ماشین های مردم را می گیرند و بازجویی می کنند و خشونت می کنند، جلوگیری شود ولی با مقررات از پیش تعیین شده، با استفاده از امکانات و اهرم های دولت برای انصراف خانم ها از بدحجابی اقدام شود. در خصوص شورای امنیت هم صحبت شد. قرار شد حکم بدهیم که ایشان اداره نمایند. آقای وهاجی وزیر بازرگانی آمد. گزارش خرید و ورود کالاهای اساسی را داد. در اغلب موارد وضع بد نیست ولی در مورد کره و حبوبات مشکل دارند. بر توجه بیشتر به وضع نان و آرد و بر همکاری با بخش خصوصی و آماده شدن برای خرید مواد اولیه کارخانجات تاکید کردم.

آقای دکتر روحانی آمد. راجع به تصمیم آقای خامنه ای در خصوص اعاده ستاد مشترک و امکان کار در ستاد کل در این صورت صحبت کرد. بالاخره قرار شد تسلیم رهبری باشد، ضمن اعلان نظر مخالف درباره پیشنهاد دیگر که مسئولان در ستاد ارتش و سپاه، معاون رئیسی ستاد کل باشند، نتایج مذاکره با هیات روسی در خصوص آموزش خدمه هواپیمای سام 5 و میگ 29 را داد؛ خوب است. دکتر حبیبی درباره مشاوران و مسائل جاری، تلفنی کسب نظر کرد و آقای مجید قاسمی در خصوص هیات همراهان به آمریکا برای اجلاس صندوق بین المللی پول پرسید. عصر هیات دولت جلسه داشت. درباره برنامه پنجساله بحث داشتیم. تعدادی از وزرا، کارهای خودشان را در جلسه بعد از جلسه دولت مطرح کردند.
 

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب و سایر روزنوشت های آیت الله هاشمی رفسنجانی کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

 


<   <<   16   17   18   19   20   >>   >

لیست کل یادداشت های این وبلاگ