سفارش تبلیغ
صبا ویژن
سنگ را بدانجا که از آن آمده باز باید گرداند ، که شر را جز با شر نتوان راند . [نهج البلاغه]
 
شنبه 91 مهر 8 , ساعت 3:3 عصر

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی مطرح کرد

آمادگی دفاعی در حمله احتمالی به مراکز هسته‌ای؛ جزئیات اشیاء نورانی

فرمانده قرارگاه پدافند هوایی خاتم‌الانبیاء ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تهدیدات دشمنان علیه ایران بویژه درباره حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای کشور گفت: قول می‌دهیم اگر حمله‌ای علیه تاسیسات هسته‌ای ما شود، دشمنان جان سالم به در نبرند.

امیر سرتیپ فرزاد اسماعیلی دلیل تهدیدات منطقه‌ای و فرا‌منطقه‌ای علیه کشورمان را ضدیت دشمنان با اسلامیت، استقلال و آزادی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد و افزود: 33 سال است این تهدیدات وجود دارد و شکل و ماهیت آن تفاوتی نکرده بلکه تنها الفاظ تغییر کرده است.

مهمترین اظهارات وی به نقل از ایسنا را در زیر بخوانید:

آمادگی پدافند هوایی در مقابل تهدیدات با تاکید بر اینکه دکترین ما دفاعی است؛ دفاع حق مسلم هر کشوری است و ما همیشه در مقابل تهدیدات آماده‌ایم. به هر اندازه که دشمن ما را تهدید کند، ما نیز متناسب با آن آماده می‌شویم.
تاکید بر اهمیت توجه به تکنیک‌ها، تاکتیک‌ها و نیروی انسانی در مقابله با تهدیدات؛ باید تجهیزاتمان را بومی کنیم و البته علاوه بر بومی کردن حفظ امنیت آنها نیز مهم است. جدای از تجهیزات، نیروی انسانی مخلص و متعهد نیز باید به گونه‌ای آموزش ببیند که قوه پایداری و سلامت فکری آنها محکم باشد.
اشراف اطلاعاتی نسبت به دشمن نیز اولین و مهمترین موضوع در برابر تهدیدات است. اشراف اطلاعاتی به ما دیکته می‌کند که دشمن با توجه به گستره پهناور کشور و اینکه به دنبال چه دستاوردی است، از کجا، به چه شکل و در چه میزانی حمله خواهد کرد و ما بر این اساس باید خود را آماده کنیم.
سطح برخورد در صورت حمله دشمن به کشور؛ دعا می‌کنیم همه کشورها در صحت و سلامت فکری و با تعامل و تفاهم در کنار یکدیگر زندگی کنند اما مطمئنا اگر حضور نیرو‌های فرامنطقه‌ای در یک کشور یا آبهای آزاد بیش از پیش باشد ما بیش از پیش هوشیار خواهیم بود. ما همیشه به دنبال این هستیم که قبل از تحقق تهدید آماده باشیم نه هنگام وقوع تهدید.
دکترین ما دفاعی است بنابراین اگر هر تهدیدی اتفاق افتد بلافاصله دفاع خواهیم کرد و پاسخ قاطع خواهیم داد. ما معتقدیم حضور مردم در صحنه محکمترین پاسخ است؛ همانطور که در فتنه 88 که یک جنگ تمام عیار علیه جمهوری اسلامی بود، مردم به خوبی در صحنه حاضر شدند و پاسخ دشمنان را دادند.
واکنش به تهدیدات دشمن نسبت به مراکز هسته‌ای کشورمان؛ درباره تهدیدات فیزیکی علیه تاسیسات هسته‌ای صلح‌آمیز ایران که حیثیت ملی ما را به دنبال دارد، ما با حیثیت خود دفاع می‌کنیم و با آنچه از خون و جان داریم، در برابر حملات می‌ایستیم. قول می‌دهیم اگر حمله‌ای علیه تاسیسات هسته‌ای ما شود، دشمنان جان سالم به در نبرند.
رزمایش حدود 30 کشور به همراه آمریکا در خلیج‌ فارس؛ رزمایش‌ها برای آمادگی نیروهای مسلح هر کشوری است و این حق مسلم هر کشور است. در بحث رزمایش آمریکا و چند کشور دیگر در خلیج فارس، هدفی که دنبال می‌کنند برای ما اهمیت چندانی ندارد، آنچه برای ما مهم است طرح‌های پروازی و طرح‌های آفندی آنهاست که با سامانه‌های شنود الکترونیکی و راداری پیشرفته که به تازگی به آنها دست پیدا کرده‌ایم به خوبی رصد و تجزیه و تحلیل می‌کنیم.
بارها همین تجزیه و تحلیل‌ رزمایش‌ها و دیگر اقدامات دشمنان ما را به تغییر تاکتیک‌ها واداشته است، این تغییر تاکتیک‌ها ما را به‌روز می‌کند تا در شرایط مختلف غافلگیر نشویم.
رزمایش آتی مدافعان آسمان ولایت؛ این رزمایش اواخر مهرماه یا اواسط آبان ماه سال جاری به صورت نیمه سراسری با اهداف سراسری و با شرکت همه عناصر پدافندی ارتش و سپاه برگزار می‌شود.
رزمایش مشترک این نیرو با کشورهای دیگر؛ به دنبال برگزاری رزمایش مشترک با هیچ کشوری نیستیم. پدافند هوایی به چیزی که فکر می‌کند، داشتن لایه‌های پنهان است. لایه‌های پنهان با مشارکت کشورهای دیگر مخدوش و کشف می‌شود. نیاز به تبادل اطلاعات با کشوری نیز نداریم و هرآنچه می‌خواهیم، به آن دست پیدا می‌کنیم چراکه دانش بومی آن در کشور وجود دارد اما آفند کشورهای فرامنطقه‌ای را به طور کامل رصد می‌کنیم تا غافلگیر نشویم و متناسب با آن سیستم‌های پدافندی خود را تقویت و به‌روز کنیم.
سامانه‌های راداری ما در طیف‌های مختلف فرکانسی فعال است و اکنون در تمام طیف‌ها فرکانس داریم؛ در بخش شنود الکترونیکی نیز سامانه جدید و کم‌نظیری را در میدان مستقر داریم که اکنون نیز در شبکه یکپارچه پدافند در حال کشف و ضبط است.
سامانه شنود الکترونیکی صیاد 40 و رادارهای شهاب و ثامن از دستاوردهای پدافند هوایی است که با همکاری دانشگاه، صنایع دفاعی و قرارگاه پدافند ایجاد شده است. سامانه‌های جنگ الکترونیک صباح و شاهد هم پیشرفت‌های خیلی خوبی داشته‌اند و در نوع خود کم‌نظیر هستند. سامانه‌های موشکی شلمچه‌ و مرصاد را نیز گسترش داده‌ایم و سامانه‌های توپخانه‌ای، دوش پرتابی و ارتفاع کم نیز در حال بهینه‌سازی است.
چرا سامانه پدافندی "رعد" در رژه هفته دفاع مقدس ذیل یگان محمول پدافند هوایی رونمایی نشد؛ یگان‌های محمول قرارگاه پدافند هوایی ارتش و سپاه در تعامل کامل با یکدیگرند و بخشی از دستاوردها را آنها و بخشی را ما نمایش می‌دهیم. البته حدود 3 برابر یگان‌ محمولی را که به نمایش گذاشته شد، اصلا نمایش ندادیم، چراکه ما به لایه‌های پنهان فکر می‌کنیم. بسیاری از دستاوردهایی که نمایش داده می‌شوند، چیزی است که می‌خواهیم ببینند و بسیاری از دست‌آورد‌هایمان را علنی نکرده‌ایم و نمی‌کنیم.
سامانه موشکی باور 373 که به عنوان جایگزین سامانه S300 
  مطرح بود؛ چیزی به عنوان سامانه جایگزین نداریم، بلکه ما به وجود چنین سامانه احساس نیاز می‌کردیم، یعنی به یک سیستم موشکی دفاعی خوب که متناسب با تهدیدات روز باشد. ساخت باور 373 را به همکاری دانشگاه، صنایع دفاعی و قرارگاه پدافند کلید زدیم و اکنون این پروژه 30 درصد پیشرفت کرده است و امیدواریم هرچه زودتر در راستای تقویت سامانه‌های دفاعی موشکی ارتفاع متوسط به بالا، باور را در شبکه پدافندی وارد کنیم.
ماموریت و برد این سامانه؛ ما نقطه گلوگاهی نداریم. ارتفاع متوسط و بالا یعنی‌ بخشی از وظیفه دفاع در برابر هرآنچه را که قرار باشد مراکز هسته‌ای یا دیگر نقاط حساس کشور ما را تهدید کند، به این سامانه موشکی محول می‌کنیم.
درباره برخی اشیاء نورانی که در آسمان ایران مشاهده شده بود؛ ماهواره‌ها بطور مداوم در مدارهای زمین بر فراز همه کشورها در حال گردش هستند و اکنون نیز بالغ بر 50 ماهواره جاسوسی در مدار زمین قرار دارند. کسی که می‌داند خانه‌اش با دوربین تحت نظر است، اگر عاقل باشد باید پرده خانه‌اش را بکشد. وجود ماهواره‌های جاسوسی نیز عادی است. مهم این است که ما چقدر خود را تجهیز کرده باشیم تا اطلاعاتی را که می‌خواهند به دست آورند، دست پیدا نکنند.
اگر دشمن اشراف اطلاعاتی مناسبی نسبت به ما داشت، قطعا سرنوشت ایران همانند بسیاری دیگر از کشورهایی می‌شد که خودشان را باور ندارند.
اشیاء نورانی پدیده‌ای پیچیده است و اینطور نیست که همه اشیاء نورانی مشاهده شده، ماهواره باشند. ممکن است برخی ماهواره‌ و برخی دیگر، ستارگان یا اجرام آسمانی که فاصله عبور و گذر آنها کوتاه است باشند. تجزیه و تحلیل‌ها در مورد آنها همیشه صددرصد نیست. مهم این است که قرارگاه پدافند هوایی وظیفه دارد از هوا و فضای ایران صیانت کند تا آسیبی به مراکز حساس و حیاتی به ویژه مراکز هسته‌‌یی نرسد.
درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر ارسال پارازیت‌ در کشور؛ در شبکه یکپارچه پدافند هوایی پارازیت نداریم.
توان ردیابی هواپیماهای رادارگریز یا هواپیماهایی که در ارتفاع بالا پرواز می‌کنند؛ هواپیماهای استراتژیک نمی‌توانند در همه طیف‌های فرکانسی اخلال ایجاد کنند، چراکه به هر حال خود نیز برای برقرای ارتباط باید در یک طیف، رادار‌های خود را روشن کنند و یکی از افتخارات پدافند، استفاده از طیف‌های مختلف فرکانسی است. ممکن است هواپیماهای دشمن در یک طیف اخلال ایجاد کنند اما در طیف دیگر حتما کشف می‌شوند.
درباره برخی اخبار منتشر شده مبنی بر استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های الکترو مغناطیسی در جنگ علیه ایران؛ اگر قرار باشد جنگ الکترونیک دشمن و تهدیدات آینده آنقدر قدرتمند باشد که همه سامانه‌های پدافندی موجود در کشور را مختل کند، مسلم بدانید که استفاده‌کننده آن هم راه خودش را پیدا نخواهد کرد.
مهم این است که هواپیمایی که بخواهد چنین اخلالی ایجاد یا از بمب الکترومغناطیسی استفاده کند، اجازه ورود پیدا نکند و ما هم این اجازه را نخواهیم داد.

 



لیست کل یادداشت های این وبلاگ